“Синьо лято”

През периода 12 – 15 юли 2021 г. ученици, доброволци, учители и родители от Основно училище „Антон Страшимиров” с. Светлен осъществихме дейност 8 “Синьо лято” по проект „Стъпка напред“ КП 33.18-2020, , финансиран от Центъра за образователна интеграция на деца и ученици от етническите малцинства.
Летният отдих се проведе в хотел “Магнолия” в курортен комплекс “Златни пясъци”.
Дните бяха изпълнени с много забавления и игри.
Още с пристигането в хотела, част от участниците получиха писма от цар Нептун, в които той ги предизвикаше заедно с техните екипи да направят Кутия на спомените. Следобедът беше изпълнен с игри в басейна на хотела, а след вечеря се разходихме до морето. Там децата намериха бутилка с писмо от цар на Нептун, в което той ни запознаваше с неговите закони и ни призоваваше да ги спазваме.

Вечерта беше посветена на танци и хора, с което предизвикахме овациите на другите гости на хотела – имаше групи от Русия и Молдова.

Сутринта на втория ден беше посветена на морето.

Последва разходка из центъра и Морската градина на гр. Варна. Посетихме Детския кът, където дори и големите се почувстваха по детски щастливи.

Вечерта нашите доброволци организира настолни игри, изпълнени с емоции, мислене, логика, които накараха участниците да се видят в друга светлина и да се почувстват по-обединени и нужни един за друг.

Последният ден беше изпълнен с много забавления. Возихме се на корабче.

Строихме пясъчни замъци.

Дойде време да се представят Кутиите на спомените. Всички екипи бяха вложили много много старание и вдъхновение при тяхната изработка, а презентирането им беше изпълнено с много емоции.

А вечерта изненадата беше много голяма – при нас дойде самият цар Нептун, който връчи Морски свидетелства на всички участници.

Накрая бате Боби със забавни игри повдигна още повече настроението на всички.

Нашата почивка приключи, но тя не беше просто една дейност по проекта “Стъпка напред”. Тя беше наистина една стъпка напред към взаимното доверие между ученици, родители и учители, една стъпка напред към нови хоризонти пред всеки от нас, стъпка напред в постигането на едни цели и създаване на нови.

Вашият коментар

Име *
Имейл *
Интернет страница